Web lokacije se nažalost ne održavaju same. Između čestih novih ažuriranja i neprestanog ravoja bezbednosnih opasnosti po sajt, ulaganje u plan održavanja obezbeđuje da sav naporan rad uložen u izgradnju vaše veb lokacije nije bio uzalud.

Zašto je važno redovno održavanje WordPress web stranice?

WordPress sajt svakako nije samo jednokratna izrada. Baš kao što automobil ili zgrada zahtevaju redovno servisiranje i održavanje da bi se popravili kvarovi i počistili neredi, veb-sajtu je potrebna redovna nega da bi bio u dobrom stanju. Predugo zanemarivanje bilo koje komponente održavanja veb stranice dovodi do štetnog uticaja na vaše klijente, bezbednost i ukupni učinak.

  • Problemi sa učitavanjem stranice
    Ostavite svoju veb lokaciju bez nadzora predugo, a zastareli dodaci i nepotreban sadržaj će zaglaviti vaše stranice. Duga vremena učitavanja stranica i rušenje stranica čine korisničko iskustvo neprijatnim, a ovi problemi mogu odvratiti posetioce da ostanu na sajtu veoma dugo.
  • Elementi prestaju da rade
    Ne samo da zastareli dodaci izazivaju bezbednosne probleme, već mogu i da pokvare vašu veb lokaciju. To može značiti da korisnici koji posete sajt mogu naići na probleme sa pokvarenim funkcijama i drugim dosadnim greškama. Dobar primer bi bio problem koji se javljao sa formularom za pretplatu na bilten. Iako je dodat tek nekoliko nedelja pre nego što je već bilo ažuriranje u tom vremenskom periodu. Ažurirali smo dodatak za „Obrasce za konstantne kontakte“ i to je rešilo problem.
  • Loše performanse SEO-a
    Pored toga što šteti jednostavnosti vaše veb lokacije, nedostatak održavanja može da izazove rušenja i postove koji sadrže neispravne veze i druge nebitne informacije koje vremenom štete vašem SEO-u. Vaše rangiranje u pretrazi pada ako problemi bez nadzora utiču na interakciju korisnika i prikaze stranica na vašem sajtu.

Održavanje sajta NE košta više

Ignorisanje održavanja VordPress-a može biti veoma skupo!

Ne samo da sajt sa lošim učinkom može odbiti potencijalne klijente, i to definitivno nije dobro za posao, a potencijalne bezbednosne pretnje i gubici podataka mogu potrajati da se poprave. Samo uklanjanje zlonamernog softvera moglo bi da košta znatno.

Plan održavanja WordPress-a treba posmatrati kao preventivni lek. Nastojte da očuvate svoju veb lokaciju zdravom i izbegnete probleme i visoku cenu veb lokacije koja je ili hakovana, izgubljena značajna količina podataka ili svedena na beli ekran smrti.

Ako vam je potrebna podrška za VordPress i pomoć u održavanju, mi vam možemo pomoći. Kontaktirajte nas za ponudu. Naši paketi takođe mogu uključiti nadogradnju CMS-a, tema i modula, rešavanje tehničkih problema ili problema sa kodom, pojednostavljenje pozadinske administracije, poboljšanje dizajna i audio-vizuelnog prikaza, maksimiziranje kompatibilnosti pretraživača i mobilnih/tableta.